A picture

Navigáció

Tartalom

Törölték az idősek számára fenntartott idősávot az üzletekben

Typ: egyéb
A tegnapi nappal, 2021. május 10-ével törölték az üzletekben az idősek és mozgáskorlátozottak számára fenntartott, 9.00-tól 11.00 óráig kijelölt idősávot az ország egész területén. Ennek oka, hogy a COVID-automata Szlovákia területének több mint a felén rózsaszínűre váltott,

a maradék rész piros besorolású, s mától mindössze két bordó járása van az országnak. A 21.00 óra utáni kijárási korlátozás továbbra is érvényben van.

Az enyhüléssel kapcsolatosan az egészségügyi tárca prognózist tett közzé; arra számít, hogy a COVID-19 járvány ősszel esedékes harmadik hulláma az átoltottságnak köszönhetően is kedvezőbben alakul majd. Amennyiben egy beoltott személy megfertőződik, a betegség enyhébb lefolyású, és nem végződik halállal, áll a tárca közleményében.
„A minisztérium tervei között továbbra is szerepel a PCR és antigén tesztelés, melyet az aktuális járványhelyzethez fogunk igazítani” – közölte Zuzana Eliášová, a tárca szóvivője fűzte hozzá. A közegészségügyi hivatalok munkatársai emellett rendszeres szennyvízelemzést is végeznek majd, így kutatva fel a járványgócokat.


Készítve: 11. 5. 2021
Legutóbbi frissítés: 11. 5. 2021 08:58
Szerző:
Oldal elküldése e-mailben